Pieterpad
Etappes:
Groningen - Glimmen      12 km     30 juli 2011
Glimmen - Schipborg       12 km    31 juli 2011
Schipborg - Rolde             13 km    1 augustus 2011
Home Pieterpad
Groningen - Glimmen
Wij hebben onze caravan geparkeerd op een camping bij Schipborg. Bert heeft een blessure aan zijn voet gehad en heeft daar nog wat last van, daarom hakken we de etappes van Groningen naar Rolde in drie gedeeltes. Met de auto rijden we onder een bewolkte hemel naar Glimmen en nemen de bus naar Groningen. Via het viaduct over het spoor lopen we langs het Noord Willemskanaal Groningen uit. Er volgt nu een mooi stuk langs het Hoornse Meer. Bij een bank met Pieterpad wegwijzer ontmoeten we twee wandelaars die ook het Pieterpad hadden gelopen. Zij zetten ons bij deze bank op de foto. Het volgende gedeelte gaat langs de rand van Haren door het natuurgebied De Wolddeelen. Via een aantal zandpaden bereiken we het noordelijk gedeelte van Glimmen waar wij onze auto geparkeerd hadden. Met de auto daarna terug naar de camping.
Rustplaats langs het Pieterpad
In de buurt van Midlaren
Glimmen - Schipborg

Op de tweede dag gaan we met de auto naar de plek waar we gisteren gestopt zijn, vandaag laat de zon zich af en toe zien. Oostelijk van Glimmen lopen we naar het natuurgebied Appelbergen. Bos en heide wisselen hier elkaar af. Volgens ons Pieterpadboekje (uitgave 2002) passeren wij het Pieterpadcentrum. Benieuwd wat dit zou zijn, wij vonden echter alleen wat informatie op een wand over het Pieterpad, verder was het een natuurvriendenhuis. In de buurt van Midlaren lopen we langs twee hunebedden. In Zuidlaren maken we een pauze op de brink. Er is vandaag een streekmarkt die wij ook maar even mee nemen. Via de Brink ZZ lopen we zuidlaren weer uit en langs Dennenoord bereiken wij de Schipborg en ook de camping. Met de fiets wordt de auto opgehaald en naar Rolde gebracht.

Schipborg - Rolde
Vandaag is het mooi weer en lopen we vanuit de camping het bos in. Iets verderop steken we voor de eerste keer de Drentsche Aa over. Wij vervolgen onze weg door het dal van deze rivier. Nadat we de tweede keer de Drentsche Aa zijn overgestoken lopen we via vlonderpaden richting de Gasterse Duinen. De Gasterse Duinen is een mooi natuurgebied, hier komen we ook weer een Hunebed tegen. In Gasteren blijkt het plaatselijke café helaas dicht, op het terras hebben we samen met enkele andere Pieterpadlopers eigen meegenomen drank genuttigd. Via de weg naar Assen gaan we richting het volgende natuurgebied, het Ballooërveld. Wij volgen een zandweg dwars door dit gebied. Onderweg zien we nog een grafheuvel. Hierna is Rolde snel bereikt waar we nog koffie drinken en dan met de auto terug naar de camping gaan. Einde van weer een mooi Pieterpad weekend.
Gasterse duinen

Hunebed bij Gasteren
Gewijzigd 5 augustus 2011