Pieterpad
Etappes:
De Kiel - Sleen                      14 km    17 mei 2012
Rolde - Meindersveen         12 km    18 mei 2012
Meindersveen - De Kiel       15 km    21 mei 2012
Home Pieterpad
De Kiel - Sleen
Wij kamperen in de buurt van Drenthe, een mooie gelegenheid om de laatste etappes in Drenthe te lopen. Wij hakken de twee etappes tussen Rolde en Sleen in drie stukken. De eerste dag lopen we van De Kiel naar Sleen. De laatste dag van dit weekend zouden wij op een boerderijcamping in De Kiel overnachten. de camping was opgeheven zodat we onze plannen moesten aanpassen. De eerste kilometers wandelde wij door de Boswachterij Sleenerzand. midden in het bos staat een Pieterpadbank waar wij een korte pauze inlassen. Een autoweg zorgt ervoor dat we in het laatste stuk nog een omweg moeten maken. Van veraf kun je de kerk van Sleen al zien. Het is al bijna 19:00 uur als we bij de Kerk aankomen, iets verderop staat onze auto waarmee we teruggaan naar de Camping.
Pieterpadbank
Hunebed in Rolde
Rolde - Meindersveen

Op de tweede dag gaan we met de auto naar de eind plek van deze etappe en nemen de bus naar Rolde. In Rolde bezoeken we nog de Hunebedden en daarna wandelen we via een oude spoordijk. Na 3 kilometer liepen we onder een autoweg door en weer de vrije natuur in. Een mooie passage was rond het Andersche Diep. Bos en veen velden wisselde hier elkaar af. Via enkele rechte bospaden bereikte we Meindersveen waar een koffiekopje op onze plattegrond stond. Helaas was het restaurant geen restaurant meer. Dan maar naar onze auto gelopen en in het plaatsje Borger een terras bezocht.

Meindersveen - De Kiel
Het weer op deze dag is weer beter als de voorgaande dagen, van 13 graden is de temperatuur tot boven de 20 graden gestegen. We vertrekken weer vanuit Meinderveld waar we met de Bus uit Rolde zijn gekomen. Het eerste stuk loopt langs enkele heidevelden. Verderop verlaten we het bos en lopen langs de openvelden en via de Strubben Schoonloo binnen. Bij het café nemen we een pauze met kofie en gebak. Daarna verder opweg via het Schoonloër veld en vervolgens het Ellerst veld. Hierna bereiken wij De Kiel waar wij de bus naar Rolde nemen. Wij hebben nu het Pieterpad tot aan Roermond gelopen.
Teekkerskei in Schoonloo

Scharrelkippen
Gewijzigd 23 mei 2012