Pieterpad
Etappes:
Roermond - Montfort             13 km    2 juni 2012
Montfort - Susteren                15 km    3 juni 2012
Susteren - Sittard                     11 km    4 juni 2012
Home Pieterpad
Roermond - Montfort
Dit Pieterpad weekend reizen wij per trein naar Roermond. Van hieruit lopen we de oude route naar St OdiliŽnberg. Voordat we aan de wandel gaan nemen we eerst nog tijd voor een kopje koffie op een terras. In Roermond is het kermis, en tussen de attracties vinden we onze weg van het Pieterpad. Via het park van Kasteel Hattem verlaten we Roermond en lopen we richting St OdiliŽnberg. Het landschap is hier ligt glooiend en zeer afwisselend. In St OdiŽlienberg lopen we langs de oude Romaanse kerk en vervolgens strijken we neer op een aantrekkelijk terras. Iets verderop zien we de nieuwe route uit Swalmen met ons pad samenkomen. Via een mooi bos traject bereiken we Montfort. In 't kefee ane kťrk vinden we een prima bed and breakfast voor onze overnachting (buiten de kerkklok dan..!!).
Park van Kasteel Hattem
Romaanse kerk van St OdiliŽnberg
Montfort - Susteren

Het plan vandaag is tot aan Millen te lopen en vandaar naar Nieuwstad om bij mijn broer te overnachten. Na de zonnige vorige dag is het vandaag zwaar bewolkt en regent het. Na een goed ontbijt gaan we toch maar op stap en de eerste 10 meter is het droog weer. Maar daarna niet meer zodat wij al snel doornat zijn. Soms lijkt het hele Pieterpad wel overstroomd. Aangekomen in Pey is de vraag, doorgaan of naar het station en dan naar Nieuwstad. Omdat het niet meer hard regent en in Slek een cafť is, waar we droge kleren kunnen aantrekken, besluiten we door te lopen. De kofie en broodjes en droge kleren brengen ons weer in goede stemming. Na een uurtje pauze vervolgen we weer onze tocht. In Susteren besluiten we toch het Pieterpad te verlaten en lopen we naar het station van Susteren om de bus naar Nieuwstad te nemen. Helaas was door werkzaamheden het bus traject verplaatst zodat we maar te voet naar Nieuwstad lopen. Een warme douch en drogen kleren maken ons weer een beetje mens.

Susteren - Sittard
Een nichtje brengt ons met de auto naar Susteren, vandaag loopt mijn broer mee. Het weer is aannemelijk verbeterd, af en toe zien we zelfs de zon en krijgen wij tot aan Sitard maar enkele druppels regen. Via het IJzerenbosch lopen we richting Duitsland. Achterelkaar passeren wij de dorpjes Isenbruch en Millen. Na deze plaatsen lopen we Sittard binnen. Langs de Geleenbeek bereiken we het centrum van Sittard. Nog even een kopje koffie en dan nemen wij afscheid van mijn broer en gaan we met de trein terug naar huis. Nog maar 36 kilometers zijn we nu van de Pietersberg verwijderd.
Pieterpad overstroomd

Sittard
Gewijzigd 4 juni 2012