Pieterpad
Etappes:
Sittard - Spaubeek                    10 km    23 augustus 2012
Spaubeek - Terblijt                   15 km    24 augustus 2012
Terblijt - Pietersberg                 13 km    25 augustus 2012
Home Pieterpad
Sittard - Spaubeek
Wij hebben onze caravan op een camping in Berg en Terblijt geplaatst. In de middag rijden wij naar Spaubeek en nemen de trein naar Sittard. Dit weekend lopen we door de omgeving van onze jeugd, wij beide zijn in Zuid-Limburg geboren. Van het station van Sittard lopen we naar het marktplein, hier pakken wij het Pieterpad weer op. Via de Kollenberg lopen we Sittard uit en krijgen de eerste klim te verwerken. onderweg hebben we mooi uitzicht over Sittard en Munstergeleen. In Wintraak op de Schelberg is het tijd voor een kopje koffie met iets lekkers erbij. Het vervolg van de tocht loopt via de Wannenberg naar Puth. Daarna dalen we af naar Huis Schinnen waar Marlies veel jeugd herinneringen heeft. Het station Spaubeek is daarna weer snel bereikt.
Marktplein in Sittard
Terstraten
Spaubeek - Terblijt

De volgende dag (het is weer mooi weer) rijden we met onze auto naar Spaubeek. Wij klimmen nu het plateau van Schimmert op. De nieuwe route lijdt ons via Terstraten en heel mooi dorpje. Na Terstraten volgt een heel mooie route over smalle paden. Via Aalbeek komen we weer op het plateau van Schimmert met zijn kerk- en watertoren. Via Ravenbosch dalen we af naar het Geuldal. aan de andere kant van het dal is een terras waar we plaatsnemen om iets te nuttigen. Een mooie route door het Geuldal wordt vervolgd met een klim naar Berg. Wij lopen door naar Terblijt en hier slaan we af naar de camping in Berg. Met de Fiets wordt de auto weer opgehaald.

Terblijt - Pietersberg
Onze laatste Pieterpaddag is aangebroken. Vanaf de camping lopen we naar Terblijt. Via Bemelen dalen we het Maasdal in. Wij komen nu in bekend gebied, Bert heeft in deze omgeving jaren gewoond. Bij het Station van Maastricht maken we nog een laatste stop en dan de laatste vier kilometer naar Pietersberg. En dan na de klim van de Pietersberg bereiken wij het eindpunt. Ook andere lopers komen op dat moment aan waaronder een man die in 24 dagen het Pieterpad heeft gelopen. In het Chalet Bergrust halen wij onze oorkonde op en dan gaan wij feest vieren op het Vrijthof waar het Preuvenemint wordt gehouden.
Grotten bij Bemelen

Bij het eindpunt van het Pieterpad

Maastricht vanaf de St Pietersberg
Gewijzigd 28 augustus 2012