Pieterpad
Etappes:
Laren - Vorden             14 km    4 april 2009
Vorden - Doetinchem  29 km    18/19 april 2009
Home Pieterpad
Laren - Vorden
Met onze auto naar Laren gereden en wij staan weer klaar voor een volgende etappe van het Pieterpad. Vanuit Laren gaat het via landelijkgebied richting Vorden. Onderweg zien wij een Pieterpad monument, een richtingswijzer met handschoen en het mooie Huize Ross. Via de Dochterense Brug passeren wij het Twentekanaal en iets verderop houden wij een kleine pauze bij het kanaal de Berkel. Wat ons opvalt is de rust die hier heerst, alleen de geluiden van de vogeltjes. Na een weg door het Bos lopen wij langs Huize Enzerinck en verderop langs Kasteel Den Bramel
Vorden is nu snel bereikt. Vanuit Vorden nemen we de trein naar Zutphen waar we nog wat door de stad lopen en koffie met iets lekkers nemen. Daarna gaan we met de bus naar Vorden en dan weer naar huis.
Pieterpad monument
Kasteel den Bramel
Vorden - Doetinchem

26 km is voor ons op een dag iets te veel van het goede, daarom hebben wij deze etappe in twee stukken geknipt. De eerste dag lopen wij van Vorden naar Zelhem en de tweede dag van Zelhem naar Doetinchem. Omdat dit niet al te veel kilometers is lopen we nog een stuk verder tot aan het industrieterein van Doetinchem. Vanuit het station Vorden is het Kasteel Vorden snel bereikt. Hoewel nog niet alle etappes van deel 1 geloppen beginnen wij hier aan deel 2 van het Pieterpad. Het is prachtig weer, alleen een frisse wind maar deze hebben wij in de rug. In het dorpje Linde maken wij een kleine omweg voor een kopje koffie. Via Varsel ging het verder naar het landgoed 't Zand. Hierna was Zelhem snel bereikt. Ons pension lag aan de rand van het dorp, aardige mensen en een goede verzorging. In de avond hebben we Zelhem verkend.
De volgende dag vertrokken wij weer onder een stralende zon, er was minder wind, gewoon lekker weer. Via landelijk gebied bereikte wij Doetinchem. Na een kopje koffie zijn wij nog enkele kilometers doorgelopen naar het industrieterein en toen weer met de bus terug naar het station.

Start van deel 2 van het Pieterpad

Zelhem
Gewijzigd 20 april 2009