Pieterpad
Etappes:
Grubbenvorst - Venlo         9 km      31 juli 2010
Meerlo - Grubbenvorst       17 km    1 augustus 2010
Vierlingsbeek - Meerlo       17 km    2 augustus 2010
Home Pieterpad
Grubbenvorst - Venlo
De weersvoorspellingen voor noord Limburg zijn redelijk goed, dus pakken wij onze caravan in en vertrekken naar de camping De Merel in Melderslo. Wij gaan dit wekend het gedeelte tussen Vierlingsbeek en Venlo van het Pieterpad lopen. Wij zijn vroeg op de camping en hebben de middag nog vrij om al een gedeelte te lopen, van Grubbenvorst tot Venlo. Via het pond over de Maas verlaten wij Grubbenvorst en lopen vervolgens een stuk langs de maas. Bij het Hovenhof lopen we over een pad dat ook Pieterpad is genoemd, een stel tegemoetkomende Pieterpad lopers is bereid om ons hier op de foto te zetten. Verderop duiken wij de weilanden in tussen de runderen. Langzaam gaat het richting Venlo, na een stuk Maaskade bereiken wij de stad. Op een terrasje in de buurt van het station nemen we nog een kopje koffie en gaan dan met de Bus terug naar Gubbenvorst waarna onze auto ons naar de camping brengt.
het Pieterpad
Knuppelbruggetje over het Schuitwater
Meerlo - Grubbenvorst

De tweede dag staat het gedeelte Meerlo - Grubbenvorts op het programma. Wij parkeren de auto in Grubbenvorst en nemen de Bus naar Meerlo. Via Keuter lopen we naar Swolgen. Na dit dorp lopen we het bos in. Via een knuppelpad komen wij bij het Schuitwater een voormalige rivierbocht van de Maas. Het is vandaag druk op het Pieterpad, wij zien veel groepen wandelaars. In de buurt van het Pieterpad is het Pieterpad terras waar wij genieten van een kopje koffie. Iets verderop bij een bankje is het lunchtijd. In dit gedeelte lopen we om Lottum, het rozendorp. Veel mooie rozenperkjes komen we onderweg tegen. Het laatste gedeelte loopt langs de kasteelhoeve Haambroek en bij een klooster bereiken wij Grubbenvorst. Het dorp heeft een gezellig centrum. Wij zijn in Limburg, dus koffie en vlaai horen erbij.

Vierlingsbeek - Meerlo
De laatste dag lopen we van Vierlingsbeek naar Meerlo. Wij parkeren onze auto bij het station van Oostrum en nemen de trein naar Vierlingsbeek. Het weer is vandaag een stuk minder, in de ochtend zullen we nog enkele regenbuien hebben, daarna klaart het op. In Smakt bereiken wij de Sint Jozefkapel. Omdat er verderop op de route geen gelegenheid voor een kopje koffie meer is besluiten wij dit hier te nemen. Na een stuk langs een spoorlijn te zijn gelopen staat er weer een mooi stuk Bos op het programma, het landgoed Geysteren. Na een Rosmolen bereiken wij de Oostrumsche Beek die een kronkelend een door het bos loopt. Een mooi plekje voor onze lunch. Wij lopen nu om het dorp Geysteren naar Wansssum. Na het dorp is het nog een mooi stuk naar Meerlo langs de Groote Molenbeek. In Meerlo nemen wij de bus naar Oostrum en dan met de auto naar de camping en weer naar huis.
St Josefkapel in Smak

Pieterpadwegwijzer in Meerlo
Gewijzigd 3 augustus 2010